top of page
satuflx_edited.jpg

Satu Takala

Koulutettu hieroja, urheiluhieroja

Urheiluhieronta, klassinen hieronta

Flexus Urheiluhieronta Töölö

Minusta

Olen liikunnalle ja terveellisille elämäntavoille omistautunut eläinrakas kilpapainonnostaja.

 

Minua on aina liikuttanut sisäinen palo urheilemaan ja liikkumaan. Pikkutytöstä saakka minut on löytänyt urheilukentältä, -hallilta tai lenkkipolulta, ja tunnen oloni kotoisaksi pukukopeissa ja urheilukentillä. Mun ”happy place” on painonnostosali ja rakastan metsälenkkejä koiran kanssa.

 

Olen urheiluseuran kasvatti Tampereelta. Pelasin koripalloa mineistä naisten edustukseen ja toimin urheiluseurassamme myös toimitsijana sekä junnujen valmentajana. Noilta ajoilta on matkaan jäänyt useampia liiton mestaruuksia ja SM-pronssia.

 

Junnulajeja on ollut paljon muitakin, ja kun urheilulukion jälkeen muutin Helsinkiin, mukaan tuli useita lajeja joista painonnosto on nykyinen lajini, ja siinä olen saavuttanut oman ikäluokkani SM-hopeaa ja kultaa vuosina 2019-2022 sekä EM-hopeaa vuosina 2021-2022. Nykyisin toimin lajin parissa niin urheilijana kuin oman painonnostoseuramme johtokunnassa sekä Suomen Painonnostoliiton tuomaritehtävissä niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä. Jonkun verran olen tehnyt myös lajin valmennusta ja jatkossa mahdollisuuksien mukaan teen sitä enemmän.

 

Olen ollut valmennettavana useita vuosia niin urheilun kuin ravintovalmennuksenkin puolella, ja annan mielelläni neuvoja myös tasapainoiseen ravintoon, koska se on yksi hyvinvointimme kulmakivistä, ja yksi lempiaiheistani hyvinvointiin liittyvissä keskusteluissa.

 

Toimistotyövuosien ajan toimin useamman yrityksen työterveyshuollon yhteyshenkilönä ja liikkumisen veturina ns. ”tulenkantajana”, ja olen suorittanut Työhyvinvoinnin superosaaja-kurssin (ELO 2015-2018).

 

Työelämäkokemukseni kautta monet toimistotyön aiheuttamat vaivat ovat tulleet tutuiksi, samoin TULE-vaivat ja kansantaudit, ja vastaavasti koen saaneeni laaja-alaisesta urheilun harrastus- sekä kilpailupohjasta osaamista eri lajien liikkumisen vaivoihin ja vammoihin.

 

Parasta työssä 

Tykkään työstä ihmisten parissa. Minulla on sisäsyntyinen motivaatio ongelmanratkaisuun ja parasta työssä on se, kun urheilija on saanut helpotusta vaivaansa tai kun asiakas kertoo saaneensa apua pitkään kestäneisiin tai täysin selittämättömiin vaivoihin, jotka ovat vaivanneet vuosia, ja jotka ovat pikkuhiljaa hävinneet vastaanottokäyntien jälkeen, ja ilo liikkumiseen on saatu palautettua tai kipua helpotettua. Se on ihan kaikkein parasta! 

 

Asiakas on aina paras tietolähde ja itsensä asiantuntija, mikä onkin oman hoitotyöni kivijalka. Asiakkaan tunne liikevajavaisuuksista, kivusta tai jumituksista on aina tosi, ja oma tehtäväni on pureutua ongelmaan asiakkaan kanssa, ja hoitaa asiakasta niin hyvin kuin taidan. Nautin ongelmanratkaisusta ja siitä, että saan olla sitä kautta osa heidän hyvinvointipolkuaan.

 

Koska elän ja hengitän liikettä ja sporttia, päätin hypätä pois toimistohommista liikunnalliseen maailmaan ja urheiluhierojaopintoihin Suomen Urheiluhierojaopistolla, mistä valmistuin urheiluhierojaksi 2023. Laajojen ja monipuolisten anatomian opintojen lisäksi siihen kuului asiakkaiden hoitaminen opiston vastaanotolla ja HIFK: n ja HJK: n miesten ja naisten liigapelaajien lihashuoltoa ja se vasta olikin superantoisaa ja opettavaista.

 

Vaikka viihdynkin pukukopeissa ja urheilukentillä urheilijoiden ja harrastajien parissa, viihdyn ihan yhtä hyvin levollisen ja rentouttavan hoitotyön parissa nuorista ikäihmisiin. Samoin hoidan yhtä mielelläni vähän liikkuvia kuin paljon liikkuvia, eli voit tulla vastaanotolleni just niin kuin olet. Olen käytettävissäsi on käyntisi syynä sitten rentoutuminen tai jonkin spesifin vaivan helpottaminen.

Tulevaisuus 

Vapaa-aikani pyörii urheilun ja liikunnan ympärillä ja opiskellen lisää. Luen alan kirjallisuutta ja minua kiinnostaa eritoten hermosto ja mielen hyvinvointi ja se, miten kaikki asiat nivoutuvat toisiinsa. Tavoitteena on jatkokouluttautua työn ohella, ja opiskella osteopaatiksi lähivuosina.

 

Painonnostossa kilpailemista jatkan ilman muuta, unohtamatta kaikkia ihania ja rentouttavia höntsälajeja.

Janika H.

Aivan täydellinen hieronta! Juuri sopivan jämäkät otteet, mutta silti pehmeät. Löytyi kaikki kipeät paikat ja olo oli rentoutunut. Kiitos!❤️
bottom of page