Hartialihas eli deltoideus - treeni ja anatomia #2
Mitä hoidamme?
Me Flexuksella hoidamme, tutkimme ja kuntoutamme erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Mikäli sinulla ei ole erityisempää vaivaa, olet aina tervetullut myös rentoutumaan esimerkiksi hieronnan pariin. Alta löydät listan yleisimmistä vaivoista, joita hoidamme. Autamme sinua, olkoon kyseessä niin lyhyt kuin pitkäaikainenkin vaiva. Mikäli sinulla on kysyttävää jonkin vaivan hoitoon liittyvään asiaan, voit varata ajan täältä tai ottaa meihin yhteyttä! Kirjoitamme myös jatkuvasti tuoreeseen tutkittuun tietoon perustuvaa terveys- ja hyvinvointiblogia, jossa käsittelemme erilaisia terveyteen liittyviä aiheita, kuten tuki- ja liikuntaelinsairauksia, blogimme löydät täältä. Jos et tiedä, kenen ammattilaisen apua tarvitsisit, varaa aikasi ilmaiseen ensikonsultaatioon. Me autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi.
-
Kuntoutus & valmennusLöydät Flexukselta korkeakoulutetut ja kokeneet fysioterapeutit, osteopaatit ja valmentajat. Meidän tehtävämme on auttaa sinua saamaan tuloksia ja voimaan hyvin. Pääset treenaamaan yksityiselle salille ilman häiriötekijöitä. Valmennus- ja kuntoutuspalvelumme sopivat erityisen hyvin: - Kuntouttajille tai erilaisista kivuista/vammoista kärsiville - Aloittelijoille tai elämäntapamuutosta haluaville - Hyvää oloa hakeville - teemme Sinulle kaiken valmiiksi - Kokeneille treenaajille - autamme sinua kehittymään - Valmennamme ja kuntoutamme kaikkia - tule sellaisena kuin olet!
-
Niska- ja hartiakipuNiska- ja hartiavaivat ovat yleisiä vaivoja, joihin törmäämme vastaanotoillamme päivittäin. Niskakivut ovat tyypillisesti lihas-, selkäranka-, tai hermostoperäisiä. Tutkimme vastaanotollamme perusteellisesti mistä niskan ongelmat johtuvat, minkä jälkeen hoidamme ja neuvomme asiakasta, jotta tilanne saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.
-
Leuan ja purentaelimistön (TMD) vaivatMikäli kärsit leuan alueen kivuista, päänsäryistä tai suun avaamisen vaikeudesta, suosittelemme varaamaan ajan joko osteopaatille tai hierojalle purentalihashierontaan. Akuutteihin leuan alueen kipuihin saat usein nopeasti apua. Hoitoon kuuluu vaivan tutkiminen, manuaalinen käsittely (hieronta, nivelten mobilisointi, akupunktio yms.) sekä neuvonta ja ohjaus, kuten kuntoutusohjeet.
-
PäänsärytTiesitkö, että erilaisia päänsärkytyyppejä on yli 200? Päänsäryn hoidossa on tärkeää ymmärtää erilaisten särkytyyppien piirteet ja se, että moni päänsärkytyyppi voi esiintyä myös samanaikaisesti aiheuttaen suurta kärsimystä. Esimerkiksi migreenipotilaalla voi esiintyä samanaikaisesti niskaperäistä päänsärkyä tai jännityspäänsärkyä ja kun eri päänsärkytyypit selvitetään, saadaan myös hoidosta ja kivunlievityksestä yleensä tehokkaampaa. Voit lukea lisää päänsäryistä täältä.
-
HuimausYleisin huimausta aiheuttava vaiva vastaanotollamme liittyy hyvänlaatuiseen asentohuimaukseen (BPPV), josta voit lukea lisää tästä. Huimaus voi kuitenkin liittyä moneen muuhunkin vaivaan (esim. niskaperäinen huimaus, Menieren tauti) ja tämän vuoksi tutkimmekin asiakkaan aina tarkasti. Huimaus on välillä pelottava oire, mutta yleensä kuitenkin täysin vaaraton.
-
OlkapääkipuOlkapääkipu on aikuisilla erittäin yleistä ja voi joskus vaikeuttaa arkielämää paljonkin. Yleensä kipu tulee ilmi kättä nostaessa hartialinjan yli joko edestä tai sivulta. Mikäli vaiva ei ole tapaturmaperäinen, ovat olkapäävaivat yleensä jänneperäisiä. Olkapääkipuja voidaan lievittää manuaaliterapialla (hieronta, mobilisointi, akupunktio tms.), mutta yleensä kunnolla parantuakseen vaaditaan myös harjoitusterapiaa, kuten voimaharjoittelua. Me tarjoamme sinulle niin kivunlievityksen kuin kuntoutusohjelman. Olkapääkivusta voit lukea lisää terveysblogistamme.
-
KyynärpääkipuKyynärpääkivun yleisin aiheuttaja on tenniskyynärpää, joka on myös eräänlainen tendinopatia, eli jänteen ”rasitusvamma”. Kipu esiintyy yleensä kyynärvarren ulko-osalla, kun taas kyynärvarren sisäosalla oleva kipu viittaa yleensä golfkyynärpäähän. Kyynärpään ja kyynärvarren vaivat saadaan yleensä taltutettua manuaaliterapian (hieronta, mobilisointi, teippaus, akupunktio tms.) ja terapeuttisen harjoittelun, kuten voimaharjoittelun avulla. Yleensä on myös tärkeää, että kipua ärsyttäviä toimia vähennetään ainakin hetkellisesti.
-
RannevaivatRannekivun yleisin aiheuttaja on rannekanavan oireyhtymä, joka on myös yläraajojen yleisin hermoperäinen vaiva. Kipu esiintyy ranteen alueella ja voi myös säteillä sormiin sekä käsivarteen. Tyypillistä on myös kämmenselän alueella oleva pistemäinen kipu ranteen liikkeiden aikana. Rannevaivoissa on oleellista selvittää ja minimoida kaikki kipua provosoivat tekijät, jotta rannetta päästään kuntouttamaan mahdollisimman nopeasti.
-
AlaselkäkipuAlaselkävaivat ovat maailmanlaajuisesti erittäin yleisiä ongelmia ja voivat pahimmillaan kestää pitkiäkin aikoja. Onneksi kuitenkin suurin osa alaselkäkivuista ovat vaarattomia ja ajan kanssa helpottavat myös itsestään. Käytämme alaselkäkivun hoidossa niin manuaaliterapiaa (hieronta, mobilisointi, akupunktio tms.) kuin terapeuttista harjoittelua, kuten voimaharjoittelua. Teemme aina asiakkaillemme yksilöllisen harjoitusohjelman sillä on tärkeää, että harjoitteet ovat sellaisia, mistä asiakas myös itse pitää. Kuntoutus ei tarkoita aina vain punttisalilla käymistä!
-
LonkkakipuLonkkavaivat aiheuttavat tyypillisesti säteilykipua esimerkiksi pakarassa, lonkan etuosassa tai alaselässä. Mikäli taustalla on tapaturma, voi kivut johtua esimerkiksi luu- tai rustorakenteiden vauriosta. Pitkäaikaiset lonkan vaivat ilman tapaturmataustaa liittyvät usein jänneongelmiin (esim. gluteaalitendinopatia) ja/tai rustorakenteiden kulumiseen. Lonkkakiputapauksissa tutkimme aina koko lantion seudun erityisen tarkasti, sillä joskus kivun aiheuttaja voi olla muualla kuin itse kipukohdassa. Vaikka lonkkavaivat voivat olla hyvin kivuliaita, monilla oikeanlainen kuntoutusterapia voi lievittää kipuja jo parinkin viikon harjoittelun jälkeen.
-
PolvikipuPolven rasitusperäiset vaivat aiheuttavat usein pistemäistä/vihlovaa kipua polven etu- tai ulko-osaan, jänteisille alueille. Joskus kipu voi myös olla vaikea paikantaa ja se tuntuukin koko polven alueella. Tapaturmaperäiset polvikivut liittyvät usein esimerkiksi polven kierukkaan tai nivelsiteisiin. Kuten muidenkin vaivojen saralla, tutkimme polvikipusi tarkkaan ja teemme sinulle yksilöllisen harjoitusohjelman. Lisäksi hoidamme kipua parhain mahdollisin keinoin.
-
Nilkan ja jalkaterän ongelmatNilkan ja jalkaterän ongelmat vaikuttavat yleensä kävelemiseen ja juoksuun, ja häiritsevät täten normaalia arkea. Tyyppivaivoja, joita hoidamme ovat muun muassa akillesjänteen kivut sekä jalkapohjan kivut. Myös erilaiset nilkan nyrjähdysvammat ovat erittäin tärkeää hoitaa ja kuntouttaa asiaankuuluvalla tavalla, jotta nilkka ei aiheuta lisäongelmia myöhemmin.