top of page
FLxsMustonen_edited.jpg

Joonas Mustonen

Ortopedinen osteopaatti, urheiluhieroja

Osteopatia, urheiluhieronta, tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoito ja kuntoutus

Flexus Fysio Haaga

Minusta

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta sekä liikunnan vaikutuksesta terveyteen. Oma kilpaurheilutausta juontaan yleisurheiluun ja kestävyysjuoksuun. Aikuisiällä kiinnostus terveysalaan kasvoi entisestään ja päätin lähteä opiskelemaan ensiksi koulutetuksi hierojaksi Suomen urheiluhierojaopistoon vuonna 2016 ja lopulta ortopedista osteopatiaa vuonna 2018. Ortopedinen osteopatia täydensi ymmärrystäni tuki-ja liikuntaelin vaivoista, niiden kliinisestä tutkimisesta ja kuntouttamisesta. Täydentävänä jatkokoulutuksena olen käynyt myös Huimaus ja vestibulaarinen kuntoutus –kurssin. Tänä päivänä olen edelleen aktiivi juoksuintoilija, jonka tavoitteet ovat asetettu korkealle pidemmillä juoksumatkoilla.

Parasta työssä

Työssäni parasta on kun onnistun asiakkaan vaivan kuntouttamisessa tai kivun lievittämisessä. Kuntoutus, kivun hoitaminen tai toiminnallisuuden parantaminen ei tapahdu välttämättä hetkessä vaan vaatii oman aikansa. Siksi juuri onnistuminen pidemmän ajan kuntoutuksessa, täyttäen asiakkaan toivomukset ja odotukset ovat erittäin palkitsevia. Asiakkaan motivoiminen liikkumiseen, jumppaamiseen tai parempiin elämäntapoihin on palkitsevaa.

Tulevaisuus

Pyrin kehittämään ja parantamaan toimintaani jatkuvasti ja siksi tavoitteenani on seurata ja päivittää akateemista osaamistani lukemalla säännöllisesti alan kirjallisuutta ja tutkimuksia. Omilla kotisivuillani pidän blogia (www.juoksuosteopaatti.com), jossa käsittelen juoksuun liittyviä teemoja sekä erityisesti juoksuun liittyviä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Tulevaisuudessa minua kiinnostaa jatkokoulutuksina käydä kipuun liittyviä kursseja sekä fysioterapian tutkinto.

Katriina H.

Joonas on todellakin huippuosaaja. Sain apua polvivaivaani, joka johtui juoksutekniikastani, kiitos!
bottom of page